lauantai 20. helmikuuta 2016

Shakespearea sarjakuvamuodossa

Petri Hanninin käsikirjoittama ja Petri Hiltusen piirtämä Macbeth, kertoo Shakespearen verisimmän näytelmän tapahtumat sarjakuvana. Näytelmä on mahdutettu tyydyttävästi 52 sarjakuvasivuun, joten juonesta pääsee hyvin kiinni vaikka alkuperäisteksti olisikin tuntematon. Hiltusen tyyli on omaan silmääni hiukan jäykän oloista, mutta yksityiskohtia on pakko ihailla. Synkän mustat sivut ovat parhaimmillaan hyvin tunnelmallisia, ja saavat toivomaan että tätä näytelmää olisi käsitelty hiukan laajemminkin kuin vain albumillisen verran. Nyt tarina jää hiukan hätäisen oloiseksi Veri roiskuu pitkin matkaa, ja mukana on muutaman turhan ruudun verran seksiä ja alastomuutta, joten kovin nuorille sarjakuvan ystäville tätä ei voi suositella, vaikka tarina olisikin yleissivistävä.


Shakespearen ystäville tämä sopii hyväksi kertausharjoitukseksi, ja niille jotka eivät jaksa lukea paksuja kirjoja, sarjakuva on hyvä tapa tutustua tähänkin klassikkoon.

Macbeth
Shakespearen näytelmän mukaan sajakuvaksi sovittanut p. Hannini
Piirtäjä: Petri Hiltunen
Jalava 1999

2 kommenttia:

  1. Shakespeare kuuluu jokaisen yleissivistykseen, joten tämä on helppo keino valmentaa itseään lukemaan (tai menemään teatteriin) näytelmät, ainakin Macbeth, Hamlet sekä Romeo ja Julia olisi hyvä hallita. Kuningas Lear, Venetsian kauppias ja Richard III on lisäoppimäärä ja sitten sonetit, ja tämänkin jälkeen on paljon hyvää jäljellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omassa sivistyksessä on vielä Romeon ja Julian mentävä aukko. En ole tainnut nähdä edes yhtään elokuvaa. Jossakin muodossa sekin klassikko tulee kyllä varmaan nautittua.

      Poista