keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Marja-Leena Mikkola ja Matti Kota - Malinka Kuuntytär

Ullakon kätköistä löytyi lisää kissakuvakirjoja. Malinka Kuuntyttären sain joskus nuoruudessani. Kirjan on kustantanut Otava vuonna 1990, joten olen siihen aikaan jo ohittanut kuvakirjaiän. Kirja on kuitenkin tullut luettua ja katseltua moneen kertaan.


Kirjassa kerrotaan pyhästä birmasta nimeltä Malinka Kuuntytär, jonka olisi aika valita itselleen sopiva kumppani. Taloon ilmestyy toinen toistaan hienompia kolleja kertoilemaan tarinoitaan, mutta Malinka pysyy ylhäisen etäisenä. Lopulta raidallinen kujakolli hurmaa Malinkan ja tuloksena on (varmaankin omistajan hämmästykseksi) monivärinen kissanpentukatras.


Matti Kodan kissakuvat ovat realistisia ja kauniin pastellisävyisiä. Kirjan kohderyhmää on hiukan vaikea määritellä, sillä tarina kissojen rakkaushuolista tuskin kiinnostaa kovin pieniä lukijoita muuten kuin ehkä kauniiden kuviensa puolesta. Olenkin päätellyt että tämä kirja on suunnattu kaikille kissaihmisille ikään katsomatta.

Kollilla on kollin elkeet.
Kirjan kissakuvat ovat niin eläviä että voisi kuvitella niiden hyppäävän ulos kirjan sivuilta hetkenä minä hyvänsä. Liitän nämä hurmaavat kissat mukaan Kirjavat kissat -lukuhaasteeseen. Nyt saldonani on kaksi kissakirjaa! :)

3 kommenttia:

  1. Pidän tuosta tarinasta tietenkin, koska siinä oli pyhä birma. Ja tietysti sen toteutuksesta. Ihminen voi päättää sulhasen, mutta ei aina. Näin kerran oman kasvattini jälkeläisen, joka oli varsin tumma ja kirjava, konna kuitenkin väritykseltään, joka johtui isästä. Daami oli rakastunut punaisen cooniin. Tietysti sitä olisi pitänyt paheksua ja varmaan sitä olisi ollut seuraamuksia, mutta... Kaunis se oli sekin.

    VastaaPoista
  2. Voih, miten ihana. ♥ Jo kansi onnistui hurmaamaan, mutta ohhoh. On kyllä realistinen kuvitus ja tosi symppiksen oloinen kirja.

    VastaaPoista
  3. Ihania kissakuvia, tosiaan valmiita hyppäämään kirjan sivulta.

    VastaaPoista