sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Avaruusajan unelmia ja valaan muotoinen musta-aukko

Tämä vuosi on kulunut nopsaan. En ole saanut oikein mitään aikaiseksi, ja varsinkin taiteilu on jäänyt tosi vähiin. Mutta yhtä kansikuvaa olen työstänyt kuin Iisakin kirkkoa. Voila!


Kansi Saara Henrikssonin piakkoin ilmestyvässä novelikokoelmassa Avaruusajan unelmia näyttää suurin piirtein tältä. Tämä on kuvan GIMP-versio. Olen tähän asti käyttänyt GIMPiä ja se on tuttu, turvallinen ja luotettava, sekä ennen kaikkea ilmainen. Kansikuvaprojektien kanssa olen kuitenkin huomannut että se ei enää riitä. Painoon menevät tiedostot vaativat erilaisia väritiloja kuin pelkästään nettiin tarkoitetut kuvat, joten päädyin hankkimaan Affinity Photon joka ymmärtää CMYK-kuvien päälle.

Affinity vaikuttaa pätevältä ohjelmalta, mutta en ole ehtinyt suuremmin siihen vielä tutustumaan. Haaveena on käyttää pimenevät syysillat uusien kuvien luomiseen, joten toivottavasti blogiinkin ilmestyy pikapuoliin enemmän eloa ja väriä.

Jänitän kovasti miltä kirja näyttää sitten kun saan sen kouraani. Kansikuvantekijä on vastuussa aika paljosta. Kirjan ulkonäkö on kuitenkin yksi tärkein ostokriteeri, niin julmalta kuin se kuulostaakin.

2 kommenttia:

 1. Oikein hieno kansikuva! Galaksi ja aurinko (tai tähti) ja meduusoita ja valas ja vissiinkin joku planeetta. Liikutaanko vetisessä avaruudessa vai onko merien pohjalta löydettävissä näin säkenöivää monimuotoisuutta jää lukijan selvitettäväksi.

  Kyllä uuden kirjan ostopäätökseen vaikuttaa varmasti kansikuvakin. Tosin myös nimi on tärkeä ja sekin näyttää olevan hyvin valittu. Pehmeä sinisävy kansikuvassa voi viitata myös niihin unelmiin. Kirjat ovat usein lahjoja ja lahjan valitsijan kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että kirjan kansikuva ja nimi puhuttelevat lahjan saajaa myönteisellä tavalla. Itse olen usein erehtynyt ihmisten vastaanottokyvyn suhteen. Appiukkoni naureskeli pitkään hänelle lahjoittamieni kirjojen nimiä: Kiirastuli ja Hännälle astuttu koira. Kun taas tuossa sivupalkissa olevat Hänen huulensa ovat metsä ja Murhamystiikkaa ovat minusta hyvin sopivia lahjakirjan nimiä (ei ehkä appiukolle tosin!). Niitten kansikuvatkin ovat minusta erittäin onnistuneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä tämä kommetti ei näkynyt minulle kuin vasta tänään. Kommenttikansiossa oli yhtäkkiä kolme viime vuoden puolella lähetettyä kommenttia, en ymmärrä missä blogger on niitä pantannut.

   Kiitoksia kehuista, itsekin tykkään tästä kannesta :)

   Poista