maanantai 31. heinäkuuta 2017

Novelli Cosmos Penissä

Kosmoskynä on taas ilmestynyt, ja tällä kertaa englanninkielisenä. Minäkin olen päässyt lehden sivuille, mukana on aikaisemmin julkaisematon tarina Touched by the Woods (Metsän koskettamat). Kirjoitin novellin viime vuoden Nova-kirjoituskilpailuun jossa se selvisikin jatkoon esikarsinnasta, mutta ei sijoittunut kärkikymmenikköön. Olen tyytyväinen että novelli löysi paikkansa Cosmos Penissä, sillä pidän tarinasta itse.


Touched by the Woods käsittelee sellaisia asioita joita olen viime vuosina pohtinut paljonkin. Vanhemmuus ja oma äitiys mietityttävät, kummastuttavat ja pelottavat. Kun oikein ajattelen asiaa niin suuri osa kirjoittamistani novelleista käsittelee jollakin tavalla vanhemmuutta ja siihen liityviä pelkoja, lapsen menetystä, riittämättömyyttä, oman itsen kadottamista.

Olen saanut viime vuosina puristaa itsestäni jokaisen sanan väkisin. Kirjoittamiselle ei ole ollut aikaa eikä energiaa vaikka päässä kuhisee monen moista juttua. Siksi onkin ihan merkillistä ajatella että Touched by the Woods on jo kymmenes tarina joka minulta julkaistaan, näistä kymmenestä kolme on kirjoitettu yhdessä Eeron kanssa. Kymmenen julkaistua novellia on sentään aika paljon tekstiä, melkein kokoelman verran. Touched by the Woods on myös kolmas novelli joka on tänä vuonna käännetty englanniksi. Voin olla tyytyväinen siinäkin suhteessa että noin kolmasosa koko tuotannostani on jo lähtenyt maailmalle.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

2 kommenttia:

 1. Vanhemmuus on kyllä jokseenkin yhtä kummastuttava asia kuin vanhemmat.

  Käännösnovellista onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! On tässä vielä kehittymisen varaa, sekä vanhempana että kirjoittajana :)

   Poista